به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا وارسته مدیرعامل مؤسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان رضوی (محک) در نشست خبری این موسسه که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی سرطان کودکان، صبح امروز (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، با بیان اینکه براساس اعلام سازمان ملل متحد، ۱۴ فوریه هرسال در تقویم میلادی به نام روز حمایت از کودکان سرطانی نامگذاری شده است، اظهار کرد: این موسسه از سال ۱۳۹۳ با مجوز رسمی وزارت کشور در مشهد شروع به فعالیت کرده و امروزه بیش از ۴۵۰۰ کودک سرطانی را تحت پوشش حمایتی خود دارد. البته ویژگی خاص محک، غیردولتی و مردمیبودن آن است و به هیچ اعتبار و بودجه حمایتی وابسته نیست.
وی افزود: در ایران فرآیند حمایت از کودکان سرطانی به شکلی است که پس از تشخیص رسمی سرطان در آنکولوژی، همه هزینهها از تأمین دارو و فرآیند درمانی گرفته تا حتی حملونقل کودک بیمار و اقامت خانوادهها در هتل موسسه تحت پوشش قرار میگیرد. علاوه بر این، ماهیانه حدود ۲۲ کودک بیمار جدید به شمار کودکان سرطانی استان افزوده میشود و از این جمعیت نیز حمایت انجام میشود.
رئیس مؤسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان استان با تأکید بر اینکه ۱۰۰ درصد هزینه کودکان سرطانی استان تحت پوشش حمایتی قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: محدوده سنی کودکان سرطانی از مرحله نوزادی تا ۱۸ سال را دربر میگیرد، اما در موارد خاص، حتی آن دسته از بیمارانی که در سنین فراتر از این محدوده نیز قرار دارند، در شرایطی که نیاز آنان به ادامه فرآیند درمان تأیید شود، بهصورت مادامالعمر حمایت میشوند.
وی ادامه داد: به موازات همه تلاشهایی که در جریان است، یکی از موضوعات بسیارمهمی که امروزه موردتأکید قرار دارد، اهمیت اقدام بهموقع و عاجل پدران و مادران درقبال سرطان فرزندان است. والدین هماستانی باید آگاه باشند که هرگز بهخاطر ترس از هزینههای مالی، رسیدگی به درمان فرزندان خود را متوقف نکنند و مهمتر از آن، بدون توجه به اینکه این رویه چهقدر هزینه درپی خواهد داشت، فرزندان خود را به مراکز درمانی معرفی کنند.
شیما شریفی رئیس هیئتمدیره موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان رضوی هم با انتفاد از افزایش سرسامآور هزینههای درمان کودکان سرطانی در سالهای اخیر تصریح کرد: فقط برخی داروها از ۱۰ میلیون تا حتی ۱ میلیارد تومان قیمتگذاری میشوند. در یک نمونه خاص، در سال ۱۴۰۲ برخی داروهای خاص فقط برای ۲۴ بیمار تولید شده که هزینه تمامشده آن ۱۵ میلیارد تومان بوده، اما با افزایش تعداد این بیماران خاص به ۴۴ نفر، شاهد ۱۲۷ درصد رشد در هزینه این داروها هستیم که ما را ملزم به تأمین بیش از ۴۵ میلیارد تومان پشتوانه مالی برای پاسخگویی به نیاز کودکان سرطانی استان میکند.
وی تأکید کرد: نرخ معقول ابتلای سرطان، ۳۲ مورد از هر ۱۰۰ هزار نفر است، اما در شرایطی که ایران جزو کشورهای با رشد منفی جمعیت محسوب میشود، این میزان در کشور ما بیش از حد متوسط جهانی است. با این تفاسیر، نرخ درمان کودکان سرطانی در استان حدود ۴۰ درصد و بسیار امیدوارکننده است و بیش از ۱۰۰۰ کودک در یک دهه گذشته به طور کامل بهبود یافتهاند که فقط در هدف چکاپهای دورهای قرار میگیرند. البته نرخ بهبودی در کشورهای توسعهیافته حدود ۸۵ درصد است و تلاش ما این است با آگاهسازی برای اقدام بهموقع و افزایش کیفیت داروها، این میزان به ۶۰ درصد افزایش پیدا کند.
رئیس هیئتمدیره موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان استان با تأکید بر اینکه امروزه هیچ کودک مبتلا به سرطانی در منطقه شمال شرق کشور وجود ندارد که از چتر حمایتی موسسه محروم باشد، گفت: با وجود پوشش کامل هزینهها و شناسایی سختگیرانه همه پروندههای ابتلا در کودکان، موسسه دست همکاری به سمت همه اصحاب رسانه، نهادهای سازمانی و بخش خصوصی دراز میکند تا هم در جهت اطلاعرسانی این پشتیبانی حمایتی به خانوادههای مبتلا اقدام کنند و هم کمکهای خود را برای متمرکزسازی آن به ما برسانند.
وی بیان کرد: امروزه حدود ۲۵ نیکوکار بهصورت ثابت و بیش از ۲۰ هزار نیکوکار بهصورت دورهای حامی درمان کودکان سرطانی هستند. از جمله طرحهای مورداستقبال موسسه نیز طرح «روزیاری» است که براساس آن، اگر متوسط هزینه درمان کودکان سرطانی حدود ۱۷۵ هزار تومان باشد، خیران تقبل میکنند که یک یا چندروز از درمان یک یا چند کودک را برعهده بگیرند.